Misija MMF-a sredinom septembra u Srbiji

Bez autora
Aug 26 2012

Poseta misije Fonda našoj zemlji planirana je za sredinu septembra, sa ciljem da analizira činjenično stanje u srpskoj privredi. Glavni zadatak misije biće procena najnovijih makroekonomskih pokazatelja i prognoza, ali delegacija MMF neće razgovarati o aranžmanu između Fonda i Srbije.Misija će takođe razgovarati o zabrinutosti MMF-a, povodom nedavnih izmena zakona o Narodnoj banci Srbije, koje po oceni Fonda narušile njenu autonomiju, kao i zabrinutosti povodom situacije u fiskalnom sektoru.

Misija MMF-a sredinom septembra u SrbijiDelegacija MMF-a dolazi u Srbiju sredinom septembra. Glavni zadatak procena najnovijih makroekonomskih pokazatelja i prognoza, ali se neće razgovarati o aranžmanu između Fonda i Srbije, kaže Bogdan Lisovolik.

Stalni predsatvnik MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik rekao je da je poseta misije Fonda našoj zemlji planirana za sredinu septembra, sa ciljem da analizira činjenično stanje u srpskoj privredi, prenosi Tanjug.

Glavni zadatak misije biće procena najnovijih makroekonomskih pokazatelja i prognoza, ali delegacija MMF neće razgovarati o aranžmanu između Fonda i Srbije.

Lisovolik je najavio i da će misija takođe razgovarati o zabrinutosti MMF-a, povodom nedavnih izmena zakona o Narodnoj banci Srbije, koje po oceni Fonda narušile njenu autonomiju, kao i zabrinutosti povodom situacije u fiskalnom sektoru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik